Naše gospodarstvo čini obitelj u kojoj tri generacije složno funkcioniraju i svaka sljedeća generacija nastavlja tradiciju poljoprivredne proizvodnje, odnosno života na zemlji, i od zemlje. Zemlja je oduvijek bila hraniteljica ove obitelji gdje je vinova loza imala glavnu ulogu, jer na ovim prostorima bez gutljaja dobrog vina nakon napornog rada, život je bio nezamisliv.

Dakle primarna djelatnost našeg gospodarstva jesu vinogradarstvo i vinarstvo. Sedam hektara naših vinograda smješteno je na najboljim položajima, na crvenici, okrenuto na jug, jugoistok i jugozapadnu stranu, na nadmorskoj visini od 150 do 200 metara. Zbog ograničene površine vinogradarskih nasada, orijentirani smo na proizvodnju visoko kvalitetnih vina za probirljivo tržište i vinske sladokusce.

Osnovna smjernica našeg obiteljskog gospodarstva je proizvodnja vina bazirana na autohtonim istarskim sortama Malvaziji, Teranu i Borgonji, ali i svjetski poznatim sortama koje nadopunjuju paletu, kao što su Chardonnay, Cabernet sauvignon i Muškat bijeli.

Cossetto
design&development by: MAKE web design studio 2009 - All rights reserved