cossetto vina
Malvazija Rustica COSSETTO

Vino Rustica je proizvedeno 100% od grožđa malvazija istarska bijela. To je vino koje se proizvodi samo u posebnim godina tj. kad klimatski uvijeti to dozvoljavaju (suha jesen bez kiša).
Grožđe za proizvodnju ovog vina bere se minimalno 30 dana nakon redovne berbe malvazije. Mladica na kojoj se nalazi grožđe odreže se od trsa i tako ostavi u vinogradu na prosušivanju. Grožđe se bere u plitke drvene sanduke i doprema u podrum gdje se na prozračnom mjestu prosušuje slijedećih 20 dana.
Nakon toga masulj je podvrgnut kriomaceraciji 48 sati, preša se i kreće kontrolirana fermentacija u inox bačvama. Po završetku fermentacije slijedi odležavanje i njega vina u hrastovim bačvama tipa tono(500 l) i traje ovisno o kondiciji vina između 6 mjeseci i godine dana.

Opis vina
Vino je boje staroga zlata. Ima snažan ,plemenit i složen miris u kojem dominira prosušeno-kandirano voće, med i keremel, okus je bogat, kompleksan i harmoničan te dugo ostaje u ustima, a na kraju se osjeti nenametljiva profinjena gorčina.

Vino sadrži 15,5 vol% alkohola.

Temperatura serviranja: 10 -12° C

Najbolje pristaje uz: sva jela sa tartufima, divljač, zrele sireve i jednostavne slastice(orahnjača, makovnjača,kolači od badema)
design&development by: MAKE web design studio 2009 - All rights reserved